· kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Kuah laksam kedah resepi mak jang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kuah laksam kedah resepi mak jang. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam.
3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam.
Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1 kg ikan sardin/ temenung. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam.
Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. Kuah laksam kedah resepi mak jang. 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1 kg ikan sardin/ temenung.
Kuah laksam kedah resepi mak jang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1 kg ikan sardin/ temenung.
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
· kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Kuah laksam kedah resepi mak jang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Resepi Kuah Laksam Kedah - My Small World Laksam Kedah Resepi Mak Mertua. 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam. Kuah laksam kedah resepi mak jang. Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Kuah laksam kedah resepi mak jang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap.
Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. 3,264 views may 2, 2020 bahan hiasan macam.
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Kuah laksam kedah resepi mak jang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan sardin/ temenung.
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
Cara buat tapai pulut yang sangat manis dan sedap.